Kristina Bogataj

K. Bogataj photo

Kristina Bogataj valmistui musiikkipedagogiksi Ljubljanan musiikkiakatemiasta vuonna 2017 palkitulla kuorokonsertilla, joka oli samalla ensimmäinen hänen johtamansa kokoillan konsertti. Samana vuonna Bogataj aloitti kuorojohdon maisteriopinnot Sibelius-Akatemiassa. Pianistina hän on osallistunut moniin erilaisiin kilpailuihin, soittanut duoissa, kamariryhmissä ja orkestereissa, mutta toiminut myös soolopianistina.

Huolimatta suhteellisen lyhyestä urasta kuorojohdon parissa, Kristina toimii aktiivisesti kuoronjohtotehtävissä oopperatuotannoissa ja poikkitieteellisissä taideprojekteissa ja pitää erilaisia työpajoja. Bogataj on EMO Ensemblen varajohtaja ja perustamansa naiskuoron, Lyckokatterin, taiteellinen johtaja. Lisäksi hän on työskennellyt monien pääkaupunkiseudun kuorojen kanssa, kuten Lyranin, Sibelius Vocal Ensemblen, Hyvinkään kamarikuoron, Musiikkitalo Choirin, Cantabilen ja HOLin kanssa. Vuonna 2019 Kristina aloitti Cantus Mercurialiksen lisäksi myös NaisSound -kuoron taiteellisena johtajana.

Kristina on laulanut monissa tunnetuissa slovenialaisissa kuoroissa ja hän tuntee paloa korkeatasoiseen, sydämestä lähtevään musiikin tekemiseen, jossa yhdistyvät klassinen kuoro-ohjelmisto, kansanmusiikki ja nykyajan populaarimusiikki. Kuorojohtamisen lomassa Bogataj opettaa Helsingin ISM:ssä (International School of Music).


Taiteellinen varajohtaja Ville-Veikko Hämäläinen

Ville-Veikko ”V-V” Hämäläinen on turkulainen säveltäjä, sovittaja ja kuoronjohtaja. Hämäläisellä on monipuolinen musiikkitausta; hän luotsaa TSM Singerit -naiskuoroa, Poptetti-lauluryhmää sekä soittaa Mulholland Overdose -rockyhtyeessä. Hämäläinen aloitti Cantus Mercurialiksen taiteellisena varajohtajana vuonna 2019, mutta hänen sovitukset ovat rikastuttaneet kuoron ohjelmistoa jo pidemmän aikaa.


Taiteelliset johtajat kautta aikojen

1982–2013 Hannu Wuorela

2013–2015 Pekka Nebelung

2015–2016 Riku Laurikka

2016–2017 Pekka Nebelung

2017–2019 Tommi Penttinen

2019– Kristina Bogataj