hymyesi

Kavereiden kesken CM

Cantus Mercurialiksen perustivat Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan jäsenet vuonna 1982. Kuoroamme johti alussa reilut 30 vuotta ammattitaidolla ja rennolla otteella FM Hannu Wuorela. Vuosina 2017-2019 Cantusta luotsasi Tommi Penttinen, ja sen jälkeen lahjakas Kristina Bogataj. Tällä hetkellä harjoittelemme Ville-Veikko Hämäläisen johdolla; hän on aloittanut kuoron taiteellisena johtajana syksyllä 2020.

CM:n toimintaan kuuluvat maanantaiharjoitukset, joissa valmistaudutaan joulu- ja kevätkonsertteihin. Kausi on myös täynnä pieniä keikkoja ja tapahtumia. Sekä syksy- että kevätkaudella järjestetään kuoroleirit, ja kerran viidessä vuodessa pidetään vuosijuhlat, joissa juhlitaan kuoromme historiaa alumniemme kanssa; seuraavaksi kuoro täyttää pyöreitä vuosia vuonna 2022.

Konserttimatkoja ulkomaille järjestetään keskimäärin kerran vuodessa. Matkoja on tehty viime vuosina Ruotsiin, Viroon, Venäjälle, Saksaan ja vuonna 2007 myös Floridan aurinkoon. Matkoja järjestetään joko yhteistyössä paikallisten kuorojen kanssa, tai festivaalien merkeissä: Cantus on perinteisesti osallistunut NSSS (Nordic Student Singers’ Summit) kuorofestivaaliin, jota järjestetään kerran kolmessa vuodessa.

Kuoro on historiansa aikana myös levyttänyt tuotantoaan. Kuoron ensimmäinen levy julkaistiin vuonna 1986. Kuoron uusin teos on 25-vuotis juhlavuoden kunniaksi julkaistu Orgelbüchlein, joka sisältää J.S. Bachin joulunajankoraaleja. Kuoron levyjä voi tilata suoraan kuorolta puheenjohtaja@cantusmercurialis.fi.

Cantus Mercurialis esiintyy konserttiensa ja akateemisten juhlallisuuksien ohella myös muissa tilaisuuksissa. Meidät voi tilata esiintymään vaikkapa syntymäpäiville tai yrityksen pikkujouluihin. Kolmikymmenhenkinen kuoromme harjoittelee torstaisin klo 18.00 Mercatorin flyygelin äärellä. Jos olet kiinnostunut laulamisesta ja hyvästä meiningistä, olet tervetullut joukkoihimme!


Taiteellinen johtaja

Ville-Veikko ”V-V” Hämäläinen on turkulainen säveltäjä, sovittaja ja kuoronjohtaja. Hämäläisellä on monipuolinen musiikkitausta; hän luotsaa TSM Singerit -naiskuoroa ja Poptetti-lauluryhmää, sekä on toiminut Turun seudulla erinäisissä rock-yhtyeissä. Syksyllä 2020 hän siirtyy kokoaikaiseksi Cantuksen kuorojohtajaksi samalla aloittaen Musiikkipedagogin opinnot Turun AMK:ssa. Lue lisää →


Fanituotteet

Kuorollamme on myynnissä oheistuotteita, joita ostamalla voit tunnustaa CM-rakkauttasi ja tukea samalla toimintaamme. Myynnissä on mm. laulukirjojamme, t-paitoja, kangaskasseja ja pussukoita. Lue lisää →