ArCo
Tommi Penttinen on suomalainen kuoronjohtaja ja ohjelmistosuunnittelija, joka on johtanut Cantus Mercurialista vuoden 2017 loppupuolelta asti.

Hän tutustui Cantus Mercurialikseen toukokuussa 2008, kun kuoroa (ja kahta vieraskuorolaista) kuljettanut linja-auto starttasi Turun kauppakorkeakoulun kulmalta kohti Stavangeria, Norjaa ja Pohjoismaista opiskelijakuorofestivaalia NSSS:ää. Samoihin aikoihin tapahtui myös muuta elämänkerrallisesti merkittävää: hän siirtyi matematiikan opinnoista työelämään, oli perustamassa mieskvartetti Kosteita Kosijoita ja osallistui ensimmäistä kertaa Sodankylän elokuvajuhliin. Elokuvafestivaaleilla Penttinen on toiminut mm. elokuvakoneenhoitajana, live-tekstittäjänä ja karaoke-esilaulajana.

Musiikki on kulkenut Tommin mukana jo pitkään, vaikka muoto onkin vaihdellut: välillä on soitettu pvc-housuissa, verkkopaidassa ja kajaleissa soolokitaraa metallibändissä, välillä punainen tooga päällä bassoa videopelimusiikkivaikutteisessa instrumentaaliprogebändissä. Perinteisemmät juhla-asutkin ovat tulleet tutuiksi: kansallispuku kansanmusiikkiduokeikalla Uzbekistanissa ja frakki Musiikkitalon salissa useammankin eri akateemisen kuoron kanssa.

Laulumusisointi kuitenkin vei mennessään: kevyen lauluyhtyetoiminnan rinnalla kasvoi halu laulaa useammassa kuorossa samanaikaisesti ja kuin varkain päädyttiin syksyyn 2017, jolloin hän aloitti kuoronjohdon opinnot Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkipedagogilinjalla, opettajanaan Markus Yli-Jokipii. Kuorolaulajana hän laulaa tällä hetkellä turkulaisessa Key Ensemblessä ja tamperelaisessa Kamarikuoro Näsissä. Ohjelmistosuunnittelijana hän suunnittelee kuoro-ohjelmistojen lisäksi mobiilisovellusten taustajärjestelmiä turkulaiselle Taiste Oy:lle.