hymyesi

 

Cantus Mercurialiksen perustivat Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan jäsenet vuonna 1982. Nykyään kuorossa on laulajia eri tiedekunnista sekä yliopiston ulkopuolelta. Kuoroamme johti alussa reilut 30 vuotta ammattitaidolla ja rennolla otteella FM Hannu Wuorela. Tällä hetkellä harjoittelemme Tommi Penttisen johdolla, joka on luotsannut Cantusta vuoden 2017 loppupuolelta lähtien.

Konserttimatkoja ulkomaille järjestetään keskimäärin kerran vuodessa. Matkoja on tehty viime vuosina Ruotsiin, Viroon, Venäjälle, Saksaan ja vuonna 2007 myös Floridan aurinkoon.  Keväällä 2014 osallistuimme opiskelijalaulutapahtumaan Viron Tarttossa.

Kuoro on historiansa aikana myös levyttänyt tuotantoaan. Kuoron ensimmäinen levy julkaistiin vuonna 1986. Kuoron uusin teos on 25-vuotis juhlavuoden kunniaksi julkaistu Orgelbüchlein, joka sisältää J.S. Bachin joulunajankoraaleja. Kuoron levyjä voi tilata suoraan kuorolta puheenjohtaja@cantusmercurialis.fi.

Cantus Mercurialis esiintyy konserttiensa ja akateemisten juhlallisuuksien ohella myös muissa tilaisuuksissa. Meidät voi tilata esiintymään vaikkapa syntymäpäiville tai yrityksen pikkujouluihin. Kolmikymmenhenkinen kuoromme harjoittelee maanantaisin klo 18.00 Mercatorin flyygelin äärellä. Jos olet kiinnostunut laulamisesta ja hyvästä meiningistä, olet tervetullut joukkoihimme!

Kts. myös taiteellisen johtajan esittely.