hymyesi

Kavereiden kesken CM

Cantus Mercurialiksen perustivat Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan jäsenet vuonna 1982. Kuoroamme johti alussa reilut 30 vuotta ammattitaidolla ja rennolla otteella FM Hannu Wuorela. Vuosina 2017-2019 Cantusta luotsasi Tommi Penttinen. Tällä hetkellä harjoittelemme Kristina Bogatajn johdolla; hänet valittiin kuoron taiteelliseksi johtajaksi vuonna 2019.

Konserttimatkoja ulkomaille järjestetään keskimäärin kerran vuodessa. Matkoja on tehty viime vuosina Ruotsiin, Viroon, Venäjälle, Saksaan ja vuonna 2007 myös Floridan aurinkoon.  Keväällä 2014 osallistuimme opiskelijalaulutapahtumaan Viron Tarttossa.

Kuoro on historiansa aikana myös levyttänyt tuotantoaan. Kuoron ensimmäinen levy julkaistiin vuonna 1986. Kuoron uusin teos on 25-vuotis juhlavuoden kunniaksi julkaistu Orgelbüchlein, joka sisältää J.S. Bachin joulunajankoraaleja. Kuoron levyjä voi tilata suoraan kuorolta puheenjohtaja@cantusmercurialis.fi.

Cantus Mercurialis esiintyy konserttiensa ja akateemisten juhlallisuuksien ohella myös muissa tilaisuuksissa. Meidät voi tilata esiintymään vaikkapa syntymäpäiville tai yrityksen pikkujouluihin. Kolmikymmenhenkinen kuoromme harjoittelee torstaisin klo 18.00 Mercatorin flyygelin äärellä. Jos olet kiinnostunut laulamisesta ja hyvästä meiningistä, olet tervetullut joukkoihimme!


Taiteellinen johtaja

Kristina Bogataj on helsinkiläinen muusikko, kuoronjohtaja, pianisti, laulaja ja musiikkipedagogi. Hän aloitti Cantus Mercurialiksen taiteellisena johtajana vuonna 2019. Kuoron taiteellisena varajohtajana toimii Ville-Veikko Hämäläinen. Lue lisää →


Fanituotteet

Kuorollamme on myynnissä oheistuotteita, joita ostamalla voit tunnustaa CM-rakkauttasi ja tukea samalla toimintaamme. Myynnissä on mm. laulukirjojamme, t-paitoja, kangaskasseja ja pussukoita. Lue lisää →